De Backer Koen

Duivenmelker op de grote fond uit HoevenenAfstammingen Barcelona Asduiven

"Zoon De Nieuwe Tarzan" - "De Jonge Tarzan" (Team Vollebregt - Wassenaar, NL)


Beide doffers kochten we aan op een veiling in najaar 2016 op Toppigeons.nl
"De Nieuwe Tarzan" een topduif van formaat op Barcelona schreef volgend palmares.
"Dochter El Campio Barca" - "El Campio Barca 523" (Geert De Coninck - Beveren, BE)

In de winter van 2016 kocht mijn broer "Dochter El Campio Barca" op PIPA. Hij wenste wat Barcalona input te geven aan mijn kweekhok en kwam bij de duiven Geert De Coninck (Beveren, BE) uit.
Geert speelt al jaren hard op de Spanje klassieker en waren we daar op het juiste adres. Begin januari 2018 kochten we samen nog een zoon. "El Campio Barca" werd oa 1e internationale asduif Barcelona 2013-2015 en 9e internationale asduif Barcelona-Perpignan 2013-2014

"Inteelt Ivo " (Johnny Van Lerberghe - Oostvleteren, BE)

De laatste dagen van het jaar 2017 hebben we nog een rit gemaakt naar Oostvleteren. We zochten nog een duivin bij voor de Barcelona kweekploeg te vervolledigen.
We kwamen uit bij de Primus Inter Pares 2016 van Johnny Van Lerberghe. Met zijn "Ivo" stond hij op het bovenste plankje in 2016. Men broer contacteerde hem met de vraag of hier nog iets van beschikbaar was.

Er was nog een inteeltduivinnetje op de hokken aanwezig geboren in het najaar en daar mochten we naar komen zien. Naast het inteeltduifje hebben we ook "Ivo" in onze handen gehad en zo toch weer een topper vastgehad.
Door langs te gaan bij zulke tophokken kom je ook nog wat over de spelwijze van de liefhebbers te weten. Zo speelt Johnny ook enkel met doffers speelt. Iets waar we zelf in 2018 ook mee van start gaan, gedaan met duivinnen wegens tijdsgebrek.
Hieronder kan u het palmares van "Ivo" terugvingen.

Deze investeringen van 2016 en 2017 zullen de basis moeten vormen voor de Barcelonaploeg van de komende jaren. We willen op termijn toch wat meer duiven spelen op de Spanje klassieker. Samen met de duiven van Francois Struyf (Zandvliet, BE) en de duiven van het soort Arjan Beens (Genemuiden, NL) zullen zij verantwoordelijk worden voor de resultaten op Barcelona in de toekomst. Barcelona duiven bij elkaar sprokkelen vraagt tijd, dus we richten onze pijlen op 2020-2021.

Ook zullen er regelmatig van deze fantastische duiven jongen doorgezet worden in de kweekploeg. Om zo een ruimere Barcelonakern te krijgen.