De Backer Koen

Duivenmelker op de grote fond uit HoevenenOverige kweekduiven - Overige rassen

"Zoon Maximus" (Chris & Jaap Van der Velden)
Op een verkoop via GPS-auctions kocht ik een zoon van "Maximus".
Deze klepper is 1e internationale asduif op Perpignan 2007-2011.
Deze zoon zat sinds 2013 op het kweekhok en in 2014 vloog een duivin uit hem reeds 1:10 op St Vincent namelijk de 288e nationaal van 3142 duiven.
Als 2jaarse korfde ik haar in op Barcelona en ik had ze vroeg verwacht. Helaas was dit niet het geval en zat ze pas op zondag om 5u00 op de klep wanneer ik net opstond. om 5u04 werd ze geklokt en won ze nog haar prijsje 1:4. Even later stelde ik vast dat ze een grote wonde onder de vleugel had en dat een deel van haar pennen verdwenen waren. Oneerlijke strijd dus, vraag is wanneer gebeurde dit? Vermits de wonde reeds droog aan het worden was vermoed ik dat het reeds in de Rhone Vallei gebeurd zal zijn. Een Karakterduifje!
In 2016 werd ze opnieuw gespeeld en vloog ze ondermeer de 27e provinciaal Valence, kloktijd 05u00m wederom in de nacht gevlogen. Dat jaar behaalde ze opnieuw haar prijs op Barcelona. In 2017 moest ze opnieuw naar Barcelona en won ze de 23e provinciaal (207e nationaal). Opnieuw werd ze in het donker geklokt, namelijk om 23u12. "Zoon Maximus" zit helaas niet meer op het kweekhok. Hij bevruchtte al een tijdje minder vlot, en daarom werd hij verwijdert. Er werd veel tijd door verloren, en telkens was er ook een duivin waar ik geen jongen uit had. Aangezien ik vanaf 2018 niet meer met duivinnen zal spelen, zal "Zwart Witkopje", dat nu 3/3 vliegt op Barcelona met nog enkele andere leuke prijzen, voor het vervolg van deze bloedlijn gaan zorgen.

2 inteelt zonen van "De Hollander" (Johan Ceulemans)


Mijn interesse in de duiven van Frederik Leliaert is al een tijdje aan de gang, echter zijn deze voor mij "onbetaalbaar".
Hierop heb ik een bon aangekocht van Johan Ceulemans uit Essen. Hij was namelijk succesvol met rechtstreekse Leliaert duiven.
Hij haalde er vanaf 2010 enkele duiven en speelde hiermee.

"De Hollander" werd 14e nationaal asduif op Montauban over 3jaar.


Verder vliegt hij nog:
Hij is eveneens een halfbroer van "De Jan" die onder tandem Gyselbrecht-Leliaert een 1e provinciaal Bourges vloog in Oost-Vlaanderen.
Uit de 2 zonen van De Hollander kweekte ik in 2015 voor het eerst en deze jongen staan me zeker aan in de hand.
De bovenstaande 944-15 stond in het eerste jaar tegen "Het Moederke" gekoppeld, de moeder van mijn 10e internationaal "De Carcassonne". Dit leverde in 2017 al de eerste vruchten op met 3 vroege duiven op Aurillac 725km, nl. 22-34-37 tegen 455 duiven provinciaal Antwerpen. Een van deze duiven vloog tevens 4 op 4 in 2017 op de vluchten Bourges - Chateauroux - Argenton - Aurillac. Een beloftevolle duif om in 2018 in het oog te houden.

"De Ludo" (Ludo Verstraeten)

Bij Ludo kocht ik een bon in najaar 2014. Ik werd er goed ontvangen en bracht er een 2-jaarse doffer mee welke op de ren zat uit te groeien. Zo kon ik er meteen uit kweken.
Hij komt uit de beste lijnen die Ludo heeft zitten, namelijk uit een zoon van "De 67", de nestzus van "De Super 61".

Prestaties van "De Super 61"


"De Smalle" & "Het Grijs"

Bekomen als koppel eitjes bij Guy Baerts.
Is ingeteelt naar de superkweker "Little Joe"

Vader is "Opium" een zoon en topkweker van "Little Joe"
Moeder komt uit topvlieger "Armani" van Nicolas Bascourt gekoppeld aan dochter van "Little Joe"

"Opium" is vader van o.a.:
Hij is tevens grootvader van 29e internationaal Perpignan 12689d

"Little Joe" wint zelf 9e Marseille 20786d en is superkweker, vader en (gr)grootvader van:
"Armani"
Gekweekt door Etienne Devos, gevlogen bij Nicolas Bascourt

"Best of Barca I"

Eigen kweekproduct uit de investering die mijn broer gedaan heeft, namelijk uit een zoon van "De Nieuwe Tarzan" (Team Vollebregt) de beste Barcelona duif van Nederland 2012 - 2016 gekoppeld aan dochter van "El Campio Barca" (Geert De Coninck) de beste Barcelona duif van Belgie 2013 - 2015

Bewust gekweekt om mee door te kweken.

"De Nieuwe Tarzan"

"El Campio Barca"