De Backer Koen

Duivenmelker op de grote fond uit HoevenenOverige kweekduiven - Overige rassen

"Zoon Maximus" (Chris & Jaap Van der Velden)
Op een verkoop via GPS-auctions kocht ik een zoon van "Maximus".
Deze klepper is 1e internationale asduif op Perpignan 2007-2011.
Deze zoon zat sinds 2013 op het kweekhok en in 2014 vloog een duivin uit hem reeds 1:10 op St Vincent namelijk de 288e nationaal van 3142 duiven.
Als 2jaarse korfde ik haar in op Barcelona en ik had ze vroeg verwacht. Helaas was dit niet het geval en zat ze pas op zondag om 5u00 op de klep wanneer ik net opstond. om 5u04 werd ze geklokt en won ze nog haar prijsje 1:4. Even later stelde ik vast dat ze een grote wonde onder de vleugel had en dat een deel van haar pennen verdwenen waren. Oneerlijke strijd dus, vraag is wanneer gebeurde dit? Vermits de wonde reeds droog aan het worden was vermoed ik dat het reeds in de Rhone Vallei gebeurd zal zijn. Een Karakterduifje!
In 2016 werd ze opnieuw gespeeld en vloog ze ondermeer de 27e provinciaal Valence, kloktijd 05u00m wederom in de nacht gevlogen. Dat jaar behaalde ze opnieuw haar prijs op Barcelona. In 2017 moest ze opnieuw naar Barcelona en won ze de 23e provinciaal (207e nationaal). Opnieuw werd ze in het donker geklokt, namelijk om 23u12. "Zoon Maximus" zit helaas niet meer op het kweekhok. Hij bevruchtte al een tijdje minder vlot, en daarom werd hij verwijdert. Er werd veel tijd door verloren, en telkens was er ook een duivin waar ik geen jongen uit had. Aangezien ik vanaf 2018 niet meer met duivinnen zal spelen, zal "Zwart Witkopje", dat nu 3/3 vliegt op Barcelona met nog enkele andere leuke prijzen, voor het vervolg van deze bloedlijn gaan zorgen.

2 inteelt zonen van "De Hollander" (Johan Ceulemans)


Mijn interesse in de duiven van Frederik Leliaert is al een tijdje aan de gang, echter zijn deze voor mij "onbetaalbaar".
Hierop heb ik een bon aangekocht van Johan Ceulemans uit Essen. Hij was namelijk succesvol met rechtstreekse Leliaert duiven.
Hij haalde er vanaf 2010 enkele duiven en speelde hiermee.

"De Hollander" werd 14e nationaal asduif op Montauban over 3jaar.


Verder vliegt hij nog:
Hij is eveneens een halfbroer van "De Jan" die onder tandem Gyselbrecht-Leliaert een 1e provinciaal Bourges vloog in Oost-Vlaanderen.
Uit de 2 zonen van De Hollander kweekte ik in 2015 voor het eerst en deze jongen staan me zeker aan in de hand.
De bovenstaande 944-15 stond in het eerste jaar tegen "Het Moederke" gekoppeld, de moeder van mijn 10e internationaal "De Carcassonne". Dit leverde in 2017 al de eerste vruchten op met 3 vroege duiven op Aurillac 725km, nl. 22-34-37 tegen 455 duiven provinciaal Antwerpen. Een van deze duiven vloog tevens 4 op 4 in 2017 op de vluchten Bourges - Chateauroux - Argenton - Aurillac. Een beloftevolle duif om in 2018 in het oog te houden.

"Het Moederke" (Stephen en Tom Devriesere)

In 2010 kwam ik in contact met deze twee broers. Aangezien ik in het najaar van 2010 zou verhuizen naar mijn huidige locatie kweekte ik geen jonge duiven meer voor mezelf. Onderling kwamen we overeen dat ik hen een 20-tal jongen zou kweken in 2010 om hen nieuw bloed te bezorgen en in 2011 zouden zij mij een gelijkaardig aantal jongen bezorgen om terug in gang te zetten op de nieuwe locatie.
"Het Moederke" is een van de duiven die ik in 2011 van de broers kreeg en zij was steeds bij mijn eerste 2 jongen thuis. Als jaarse vloog ze 1:10 uit Agen en werd ze gestopt. Als 2-jaarse liep het minder vlot maar kwam de ontdekking van 402-12 (volgende duif beschreven) en werd ze van het vlieghok naar de kweek geplaatst in 2014 en heeft toch reeds enkele referenties


Ondertussen is ze moeder van:

Ze stamt langs vaderskant af uit een koppeling van Janssens x Gebr Hagens. Aan moederszijde komt ze uit een kleindochter van "De Mika" van Wilfried Stiel.

"De Carcassonne" (eigen kweek)


Naast het kweken van de 1e nationaal Barcelona misschien wel het 2e hoogtepunt uit mijn duiven carriere. Hij heeft zijn naam te danken aan zijn laatste vlucht uit Narbonne/Carcassonne. Hij arriveerde als een speer om 08u50m op de dag na lossing. Goed voor 6e nationaal en 10e internationaal. Hij is een bijzondere doffer, een duif waar ik reeds veel plezier aan heb gehad. Als jaarling 2x 1:20 vliegen op Poiters en Libourne. Als 2-jaarse 3 op 3 vliegen op Limoges-Cahors-Brive en als 3-jaarse zat ik in de put. Van zijn 4e vlucht van het jaar St-Vincent bleef hij weg. Ruim een maand later zat hij echter terug op de klep.
Ik vreesde dat hij misschien gekraakt was maar na 3dagen zat hij terug rond en daarom gaf ik hem in 2016 een nieuwe kans, met de gekende prestatie als gevolg.
Het is een eigen product. De moeder is reeds hierboven beschreven als "Het Moederke", de vader is een zuivere Jos Van Olmen doffer, namelijk uit een volle broer van "Supercrack 403" x 593-06, de halfzus 1e nat Montauban. Beide worden uitvoerig besproken bij de kweekduiven die ik hebvan Jos Van Olmen.

"Nestbroer 402" (eigen kweek)


Deze doffer werd in 2015 toegevoegd aan het kweekhok. Een liefhebber uit de buurt kocht in de winter van 2011 mijn bon die ik schonk in de vereniging. Hij mocht uit men beste jonge duif van 2011 een jong meenemen en nog een 2e jong te kiezen.
Hij nam dus uit "Het Moederke" een jong mee namelijk de 403.
De man stopte met duiven in 2015 en hij had het duifje nog zitten.
Aangezien de "De Carcassonne" bij mij reeds mooie dingen had laten zien heb ik het duifje teruggehaald en op de kweek gezet. In 2015 kweekte ik er een duivinnetje uit dat als jarige reeds 8e provinciaal Libourne op haar palmares zette. Dus afwachten wat de toekomst zal brengen.

"De Ludo" (Ludo Verstraeten)

Bij Ludo kocht ik een bon in najaar 2014. Ik werd er goed ontvangen en bracht er een 2-jaarse doffer mee welke op de ren zat uit te groeien. Zo kon ik er meteen uit kweken.
Hij komt uit de beste lijnen die Ludo heeft zitten, namelijk uit een zoon van "De 67", de nestzus van "De Super 61".

Prestaties van "De Super 61"