De Backer Koen

Duivenmelker op de grote fond uit HoevenenOverige kweekduiven - Overige rassen

"Zoon Maximus" (Chris & Jaap Van der Velden)
Op een verkoop via GPS-auctions kocht ik een zoon van "Maximus".
Deze klepper is 1e internationale asduif op Perpignan 2007-2011.
Deze zoon zat sinds 2013 op het kweekhok en in 2014 vloog een duivin uit hem reeds 1:10 op St Vincent namelijk de 288e nationaal van 3142 duiven.
Als 2jaarse korfde ik haar in op Barcelona en ik had ze vroeg verwacht. Helaas was dit niet het geval en zat ze pas op zondag om 5u00 op de klep wanneer ik net opstond. om 5u04 werd ze geklokt en won ze nog haar prijsje 1:4. Even later stelde ik vast dat ze een grote wonde onder de vleugel had en dat een deel van haar pennen verdwenen waren. Oneerlijke strijd dus, vraag is wanneer gebeurde dit? Vermits de wonde reeds droog aan het worden was vermoed ik dat het reeds in de Rhone Vallei gebeurd zal zijn. Een Karakterduifje!
In 2016 werd ze opnieuw gespeeld en vloog ze ondermeer de 27e provinciaal Valence, kloktijd 05u00m wederom in de nacht gevlogen. Dat jaar behaalde ze opnieuw haar prijs op Barcelona. In 2017 moest ze opnieuw naar Barcelona en won ze de 23e provinciaal (207e nationaal). Opnieuw werd ze in het donker geklokt, namelijk om 23u12. "Zoon Maximus" zit helaas niet meer op het kweekhok. Hij bevruchtte al een tijdje minder vlot, en daarom werd hij verwijdert. Er werd veel tijd door verloren, en telkens was er ook een duivin waar ik geen jongen uit had. Aangezien ik vanaf 2018 niet meer met duivinnen zal spelen, zal "Zwart Witkopje", dat nu 3/3 vliegt op Barcelona met nog enkele andere leuke prijzen, voor het vervolg van deze bloedlijn gaan zorgen.Kleindochter "National Ace '11"

Bekomen via Hans Romijn door wisselwerking.
We ruilden een koppel jongen waarvan "Roma" er een van is. Deze komt uit "Zoon National Ace '11" x "Narja" (lijn 1e internationaal Narbonne) van Hans Knetsch. Deze donkere duivin kweekte in haar eerste jaar direct een goed duivinnetje dat de 8e provinciaal Libourne vloog in 2016.