De Backer Koen

Duivenmelker op de grote fond uit HoevenenKweekduiven Piet de Vogel - Oude-Tonge, NL

Piet de Vogel kende ik reeds enkele jaren van naam en vooral van zijn kweekcenter en veilingsite Toppigeons.nl. Zelf kwam ik in 2013 in contact met Piet aangezien ik een nieuwe lijn op mijn kweekhok wenste in te brengen na een grondige selectie bij de kweekduiven. Ik zocht daarbij naar een goede liefhebber die net iets verder speelde qua afstand dan ikzelf en zo kwam ik bij de duiven uit van Piet de Vogel (Oude-Tonge, NL). Het was vooral via Facebook dat ik zijn prestaties begon te volgen en later via zijn veilingen op Toppigeons.nl. Ik kocht verschillende bons om zo nader contact te maken.

Na het aankopen van bons werd er ook gericht duiven aangeschaft bij Piet, zo kwamen er van diverse van zijn toppers duiven naar Hoevenen. Hieronder een overzicht van welke duiven er van Piet op het kweekhok zitten.

2 kinderen "De Cahors"
11 top resultaten Marathon vluchten oa:

Dochter "Thunderborst 886"
Kleindochter "National Ace '11"
Bekomen via Hans Romijn door wisselwerking.
Vooraleer ik de dochter van National Ace '11 aanschafte kwam ik in contact met Hans.
We ruilden een koppel jongen waarvan "Roma" er een van is. Deze komt uit "Zoon National Ace '11" x "Narja" (lijn 1e internationaal Narbonne) van Hans Knetsch. Deze donkere duivin kweekte in haar eerste jaar direct een goed duivinnetje dat de 8e provinciaal Libourne vloog in 2016.In najaar van 2014 besliste Piet om een groot deel van zijn kweekhok te verkopen en met een verjongende ploeg verder te gaan. Enkele topvliegers werden van het hok gehaald en dit laat uiteraad sporen na in 2015. Tevens gooide Pau 2015 roet in het eten aangezien dit een slechte vlucht werd en verschillende topduiven sneuvelden. Zo ook bij Piet de Vogel. NeoBeer kwam zo niet meer thuis. Verder sneuvelden er jammer genoeg nog andere bijzondere duiven.

Dit was voor Piet echter geen reden tot paniek. In 2015 werden er ondanks de verliezen zeer mooie resultaten geboekt en in 2016 kwam de kers opnieuw op de taart te liggen.
Hieronder kan u het palmares vinden van Piet alleen van 2016!

In de veiling van jonge duiven in oktober 2016 werd er uitgekeken om nog iets te bemachtigen van deze topkolonie. Mijn broer stelde voor om mee te investeren in het kweekhok en er werden met "Ace" en "Floor" twee kinderen van de beste duif op de ZLU vluchten van de laatste 5 jaar namelijk "De Cahors"