De Backer Koen

Duivenmelker op de grote fond uit HoevenenBart Verdeyen - 1e nationaal Barcelona 2010

Op 02 juli 2010 werd Barcelona gelost. Al snel werd het duidelijk dat het geen vlotte en makkelijke vlucht zou worden. Toen ik op zaterdag op de duiven zat te wachten kreeg ik ik melding dat Bart Verdeyen een vroege duif had.

Ik maakte kennis met Bart in 2007 toen hij informeerde naar fondbloed van Jimmy Brands.
Ik trok met een rondje pas gespeende jongen richting Steenokkerzeel en Bart nam er 10. Het jaar nadien kwam hij zelf richting Berendrecht om jongen uit te zoeken uit mijn 1e ronde. Alle jongen op het hok en hij nam 5 of 6 jongen mee waaronder de latere nationale winnaar 6169265-2008 een donkere doffer. In hetzelfde jaar dat Bart de duifjes kwam halen werd de vader van de nationale winnaar ziek en heb ik deze verwijderd van het hok. Het was een Eijerkamp doffer uit de lijn van "Black Giant" en "Daxter". Ook vonden we ondermeer de "Bonfire" terug. Langs moeders kant is het een duifje van Louis Van De Wouwer. Hij kweekte de moeder van de 1e nationaal uit een zoon van de Charley van Jimmy Brands, deze gekoppeld aan een kweekduif van Karel Huygen (Bijsterveld x Gebr Hagens). Jammer genoeg zijn beide ouders niet meer op de hokken aanwezig.

Ik wens Bart nogmaals proficiat en veel succes met de nakweek van deze duif. Overigens klokte hij ook zijn 2e duif nog mooi binnen de prijzen. Dit was ook een rechtstreekse van mezelf uit een zoon van de Bonte Barcelona van Jimmy Brands, deze was in 2008 nog goed voor 38e nat Barcelona en mede winnaar van de West Europese Super Marathon bij Jimmy Brands.


Reportage op Herbots.be

Reportage op Pipa.be

Reportage op Pitts.be