De Backer Koen

Duivenmelker op de grote fond uit HoevenenPrestaties 2011

2011 was het jaar van de wederopbouw. Na de verhuis eind 2010 was het terug vanaf nul beginnen. Er werd op eigen hokken ongeveer een 80 jongen gekweekt voor eigen gebruik aangevuld met een 25-tal duiven van de eerste ronde uit de kwekers van Gebr. Devriesere uit Kortrijk. Verder kwamen er van deze tandem nog 20 duiven uit de jaarlingen naar Hoevenen en als laatste nog een 14 stuks van de 3e ronde van Jurgen Malfait uit Jabbeke.

Na veel vallen en opstaan was er toch een mooi ploegje op de rails en werd er t.o.v. vroeger te Berendrecht toch een redelijk resultaat gehaald met de jonge duiven, ook al is dat niet het hoofddoel. Bij de halve fond vluchten werd in de meeste gevallen de "tal" gehaald en dit was vroeger zeker niet het geval.

Na de eerste "zwarte Dourdan" van het jaar nam ik de beslissing om de doffers stil te leggen voor onbepaalde tijd. Zij moesten het immers in de toekomst gaan doen als oude duif en opletten geblazen dus. De convoyeurs gooiden de duiven dat jaar toch maar buiten wanneer het voor hen uitkwam!