De Backer Koen

Duivenmelker op de grote fond uit HoevenenKweekduivenKweekduiven Jos Van Olmen - Broechem, BE

Kweekduiven Piet de Vogel - Oude-Tonge, NL

Kweekduiven Ras Arjan Beens - Jelle Jellema

Kweekduiven Francois Struyf - Zandvliet, BE

Kweekduiven overige


Na het seizoen 2013 en 2014 werd het kweekhok aangepakt. De prestaties gaan elk jaar beetje bij beetje beter, maar het kweekhok werd toch grondig herschikt tegenover vroeger. Duiven die reeds vanaf de verhuis (2011) aanwezig waren (en daarvoor) werden grondig geselecteerd. Hierop zijn vele duiven verwijderd omdat er toch een heel deel waren die niet in nakweek gaven wat ervan verwacht werd. Mijn mening is kweken, spelen en selecteren. Wie na 3 jaar kweken niets bruikbaars geleverd heeft moet vertrekken en plaats maken voor andere duiven. Door deze selectie werd er plaats gemaakt om een volledige nieuwe bloedlijn bij te halen. Ik was hier reeds eind 2013 mee begonnen en in 2014 werd die lijn doorgetrokken. Er werden verschillende duiven gehaald bij Piet de Vogel (NL, Oude-Tonge), en dit uit de beste duiven. Kinderen van ondermeer "National Ace 2011", "Zwarte As 669", "Frasje", "Sterke 194", "Talent 254", "Thunderborst 886", enz... werden gehaald. Anderzijds werd er nog geinvesteerd in twee kinderen van de "Supercrack 403" van Jos Van Olmen (BE, Broechem), door deze aan te kopen via Eddy Didden. Zo zitten er nu 3 kinderen van deze "Supercrack" met 3x 1e provinciaal en 1x 2e provinciaal op mijn kweekhok.

Investeren - Kweken - Spelen - Selecteren

In de zomer van 2016 werd er nog beslist om 2 vliegduiven naar het kweekhok te plaatsen, namelijk "De Carcassonne" en "Het 574-13". Daarnaast werd er nog eens aangeklopt bij Bart Van Olmen (zoon Jos Van Olmen die de fakkel overgenomen heeft na het overlijden van zijn vader) om enkele koppels eieren te bekomen en werd er tenslotte nog een volle zus van de "572-11", 1e internationale asduif grote fond JL 2012 (pipa ranking), aangekocht.

Zo huisvesten er op dit moment voornamelijk duiven op het kweekhok van Jos Van Olmen, Francois Struyf en Piet de Vogel. Deze drie toprassen vormen voor 90% mijn kweekhok, aangevuld met nog enkele losse duiven van stuk voor stuk toppers.

Waar het kan worden zoals u kan merken kinderen van toppers aangeschaft.
U kan via het menu doorklikken naar de verschillende rassen voor meer details.