De Backer Koen

Duivenmelker op de grote fond uit HoevenenPrestaties 2019

In 2018 werden er mooie resultaten behaald met oa een 3e en 12e provinciaal op Pau en Narbonne, verder werd er meer dan de helft van de ingezette duiven boven de 600km in de prijzen gespeeld. We gaan trachten in 2019 nog beter te doen maar dit is niet evident.
We gaan voor het eerst terug een grote vliegploeg hebben aangezien ik veel jonge doffers over had en deze toch een eerlijke kans wil geven.
In totaal starten we het seizoen met ongeveel 70 vliegdoffers waarvan 50 jaarlingen zullen zijn.
Dit wil ook zeggen dat we een verschuiving hebben gedaan in het aantal hokken. Waar er vorig jaar 3 hokken voor telkens 12 doffers waren zullen dit nu 5 hokken worden 4x 12 bakken en 1 hok voor jaarlingen als pater te spelen.


Voor seizoen 2019 hebben we toch een belangrijke beslissing genomen. We gaan namelijk in de toekomst enkel nog de vluchten Pau-Barcelona-Perpignan spelen met de oude duiven.
2019 zal wat een overgangsjaar worden en nog enkele andere vluchten gespeeld worden maar vanaf 2020 zullen dit de 3 vluchten worden waar we de oude op gaan spelen.
De dag van vandaag als je alle vluchten wil meedoen moet je haast full-time bezig zijn met je duiven en er is nog iets anders dan duivensport ook.
Hierdoor zullen we ook het kweekbestand lichtjes wijzigen en gaan we van 26 kweekdoffers terug naar 18 kweekdoffers maximaal en zullen we gezien deze 3 vluchten ruim genoeg uit elkaar liggen terug op nest spelen met zowel doffers als duivinnen.
Dit zal uiteraard tijd vragen aangezien Agen en Barcelona 2017 de laatste duivin de mand in gegaan is.
De betrachting is om binnen 2 jaar (2021) op een bestand te zitten van 2x 8 koppels oude en 2x 10 koppels jaarlingen en hiermee van start te gaan.

Resultaten 2019:

We noteren enkel de prestaties boven de 600km. Op de vluchten als Bourges-Chateauroux-... kunnen we ons niet meten met de specialisten op die vluchten.
Resultaten zijn steeds gebaseerd op de provinciale uitslagen via WPROL


Datum Vlucht Afstand Prijzen Prijs/Mee Aantal duiven
? ? ? ? (?/?) ?